Évzáró ünnepség

img 5131
img 5129
img 5130
img 5128

A Pécs – Baranyai Hospice Alapítvány fennállásának 10. évfordulóján is méltón zárta az évet.  A pécsi és vidéki kollégákkal, önkéntesekkel, kuratóriumi tagokkal közösen, a karácsonyi ünnepek előtt, egy késő délután gyülekeztünk. Mindenki szatyrokkal, tálcákkal érkezett, hisz forráshiány miatt az otthonról hozott, otthon készült finomságokkal raktuk tele az ünnepi asztalt.

A meghirdetett időpontnál mindenki korábban érkezett, hisz többen csak most láttuk egymást a novemberi Jótékonysági estünk óta.

Dr. Csikós Ágnes, alapítványunk elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd összefoglalva az elmúlt év eseményeit mindenkinek megköszönte állhatatos munkáját, külön kiemelve helyettese Lukács Miklós és irodavezetőnk Rebman Mónika tevékenységét. Beszélt a munkánkat segítő pozitív változásokról, de a legsúlyosabb problémáról, a forráshiányról is, melyet az alapítvány egyre nehezebben tud orvosolni.

Őt követve Dr. Bíró Ferenc, a kuratórium elnöke vázolta lehetőségként, hogy az eddig sikeresen megkeresett és jó kapcsolati, szakmai hátteret nyújtó családorvosok után, a kistérségek polgármestereivel kellene egy közvetlen, jó stratégára épített kommunikációt elindítanunk. Az önkormányzatok szociális szolgáltatásai és alapítványunk munkája sokszor együtt adhat hathatós segítséget egy-egy beteg esetében. Ellenben az agglomerátumban ez a közös munka még nem alakult ki, kevesen tudnak róla.

Lukács Miklós alapítványunk titkára is örömmel summázta az idei év szakmai sikereit, melyek Csikós doktornő kiváló szervezői, vezetői kvalitásai és innovatív szemlélete nélkül nem jöttek volna létre.

Ezt követően a finom falatok mellett elkezdődött egy bensőséges csevej, mely a munkán túl most már a személyről, no meg sok esetben az éppen tetszést aratott valamelyik sütemény receptjéről is szólt.

A rendezvény archiválását segítő fotókról, a PTE ÁOK egyik munkatársa, Rodler Miklós, mint támogatónk gondoskodott.