Évzáró estet tartottunk

agi beszel 7
jut varro timi 2
jut teppert evi 2
jut szendrone demeter szilvi 2
jut rebman monika 2
jut sandor adrienn 2

Alapítványunk 2013. december 17-én is megrendezte „Dolgozói Karácsony” c. programját. Év végi rendezvényünk vendége Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház művésze volt. Karácsonyi verseket, rövid novellákat olvasott fel, melyet mindenki szívesen hallgatott.  Fellépését nagy meglepetésünkre velünk zárta. Egy fülbe mászó dallamú, egyszerű szövegű karácsonyi dalt tanított nekünk, melyet nemcsak egyszerre, de a végén - két kórusra osztva minket - kánonban énekeltünk. Bár eddig ilyent a kollégákkal nem gyakoroltunk, jól ment. Mindenki nagyon élvezte Sólyom Kati közösségépítő ajándékát, melyet számunkra hozott ma este a képzeli karácsonyfánk alá.

Ezt követően dr. Csikós Ágnes elnök asszony és Lukács Miklós titkár az alapítvány nevében megköszönte Sólyom Katinak, s általa - az épp színházi fellépésén lévő - Füsti Molnár Éva művésznőnek az alapítványunknál végzett egész éves önkéntes munkájukat. Emblémánkkal ellátott kerámia ajándékkal és egy-egy csokor virággal kedveskedtek a művésznőknek.

Ezt követően ismét egy megható, ám hosszabb rész következett.

Dr. Csikós Ágnes elmondta, hogy idén három kollégánktól búcsúzunk, akik nyugdíjazásukat követően is sokat dolgoztak az alapítványért, de mostantól többet szeretnének családjukkal, magukkal törődni.

Először Borosné Nagyváradi Zsuzsa egykori koordinátorunk, szakápolónk munkáját méltatta, aki a megalakulása óta építette, öregbítette alapítványunkat. Az ajándék átvételét követően Zsuzsi mesélt – főként a legfiatalabb kollégáknak - a nálunk eltöltött éveiről, a munka szépségéről, olykor nehézségéről. Néhány Személyes élményét is megosztotta velünk, melyet a hosszú évek során talán most hallhattunk először.

Szintén alapító tagként búzott tőlünk Dr. Dormán Hajnalka pszichiáter is. A tőle megszokott visszafogottsággal mesélt az eltelt 9 év közös munkájáról, a hospice tevékenység fontosságáról kiemelve, a lelki ápolás nélkülözhetetlen és állandó jelenlétét. Beszélt közeli terveiről, s felajánlotta, hogy bármikor szívesen áll rendelkezésünkre, amennyiben segítségünkre lehet.

Végül Gida Gézánétól, Szilvitől is búcsút vettünk. Elmesélte, hogy még a Mecseki Ércbányászati Vállalatnál kezdte egészségügyi pályáját, melyet e napig hűen szolgált. Ő is megérdemelt pihenési idejét szeretné tölteni a jövőben, a fia és házi kedvencei, a cicák között.

Mind hármójuk munkáját alapítványunk köszöni, emléküket, példájukat megőrizzük. Alapítványunk két vezetője a három elköszönt munkatársunknak egy – egy reprezentatív, emblémánkkal ellátott kerámiatálat, illetve egy-egy virágcsokrot adott át.

 

Az este a munkatársak által, saját kezűleg készített, s otthonról hozott finomságok között folytatódott. Emlékek felidézésével, beszélgetéssel, nevetgéléssel zártuk a napot, kellemes ünnepeket kívánva egymásnak.

 

Helschtáb Klára                                                    Fényképezte: Jakab Ildikó