Adj egy órát!

Súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén a legkisebb segítség jelentősége is óriási. Súlyos betegen, vagy egy beteg családtag otthoni ápolása mellett a hétköznapi dolgok is komoly szervezést igénylő feladattá válnak. Sokféle módon tudunk segítséget nyújtani: bevásárolunk számukra, ha úgyis mennénk vásárolni; feladjuk a leveleiket, amikor amúgy is mennénk a postára; egy tál étel helyett kettőt főzünk. Sokszor az is elég, ha jelen vagyunk: beszélgetünk, felolvasunk, közösen zenét hallgatunk, vagy egy-egy órára betegfelügyeletet vállalunk, hogy tehermentesítsük az ápolást végző családtagot.

Munkánk során naponta találkozunk olyan feladatokkal, amelyek nem egészségügyi jellegűek, és olyan emberekkel is, akik szabadidejükben szívesen segítenének. Adj egy órát! programunk keretében önkéntes felajánlásokra épülő „keres/kínál” szolgáltatást indítunk azért, hogy a gondozásunkban lévő betegek, családok kérései, és az emberek jó szándékú önkéntes felajánlásai könnyebben egymásra találjanak.

Mivel segíthetsz?

Gyakorlatilag bármivel. Ha csak egy órád van…
•    és szeretsz beszélgetni: beszélgess egy órát egy betegünkkel, és ajándékozd meg a figyelmeddel;
•    és szeretsz olvasni: olvass fel néhány fejezetet egy betegünknek a kedvenc könyvéből, vagy a Tiédből – jó téma a beszélgetéshez;
•    és szeretsz sétálni: kísérd el sétálni az egyik betegünket, aki elég jól van ahhoz, hogy kimozduljon, de nem szívesen tenné kísérő nélkül;
•    és van autód: segíts egy betegünknek eljutni az orvoshoz vagy kezelésre;
•    és értesz a hajvágáshoz: vágd le a haját, készíts frizurát egy olyan embernek az otthonában, aki már nem tud eljutni a fodrászhoz;
•    és szereted az állatokat: vállalj kutyasétáltatást, kiskedvenc gondozást.

Hogyan segíthetsz?

1.    Válassz a KERES/KÍNÁL felületen közzétett kérések közül olyat, amit szívesen teljesítenél, és keress minket az alábbiakban megadott telefonszámon vagy email-en.
2.    Ha olyan felajánlást tennél, ami aktuálisan nem szerepel a kérések között, jelezd Alapítványunk felé (telefonon vagy email-ben) és felajánlott szívességet megjelentetjük a KERES/KÍNÁL felületen.

Elérhetőségeink:
Telefon: 72/533-100 (Üzenetrögzítős telefon, ha nem tudjuk felvenni, kérünk, hogy hagyj üzenetet!)
E-mail: adjegyorat@gmail.com

Adj egy órát a szabadidődből, és egy-egy önkéntes vállalással járulj hozzá betegeink és családtagjaik mindennapi életének könnyebbé tételéhez.

Keres / Kínál

KERES

(betegek / családok kérései)

KÍNÁL

(önkéntes felajánlások)

TELEPÜLÉS / TERÜLET

Hétvégi ebéd: előre megbeszélt étel házhoz szállítva

Pécs
Betegszállítás előre megbeszélt időpontban Pécs
Gyógyszerek kiváltása, gyógyászati segédeszközök beszerzése, házhoz szállítása Pécs