Egyre többen tudnak rólunk

dscf7422
dscf7514
dscf7526
dscf7535
dscf7542
dscf7471

Annak ellenére, hogy verőfényes napsütésben a tavaszi rendezvényünket nem a szokott helyszínen – Északi Várfalsétány – tartottuk, nagyon sokan jöttek el a Dóm kőtárban tartott Méltóság Mezeje c. rendezvényünkre.
Állandó műsorvezetőnk, Szijártó Ildikó köszöntötte a vendégeket, majd felkonferálta a rendezvényt megnyitókat.
Fővédnökünk Dr. Őri László Pécs alpolgármestere után, védnökünk Udvaros Renáta a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója végül házigazdánk Lukács Miklós alapítványi titkár mondtak köszöntő beszédeket. Mindegyikük kiemelte a gyógyíthatatlan daganatos beteg otthoni ellátásának fontosságát, a méltóságteljes életvégi állapot biztosításának jelentőségét, s méltatták az e területen dolgozók fáradságos munkáját. Külön-külön kiemelték azon családokat, családtagokat, akik folyamatosan és szeretettel gondozzák ezen betegeket, akik ellátása őszinte szeretet nélkül részükről nem történhetne meg.
Ildikó ezután felsorolta következő műsorblokkunkat, melyben a PTE különböző oktatási intézményeinek nevelői által felkészített gyerekek léptek fel, majd neves pécsi művészek léptek fel.

Először a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolájának állandó fellépőit, hallhatuk. Felkészítő tanáraik a Dr. Mánfainé Fazekas Ágota és Szabados Hajnalka voltak.

Először az 1 b. osztályosoki léptek fel, akik Tavaszi versekkel készültek. Fellépőik: Ujvári Natália Emese, Gyarmati András, Szatyor Róza és Angyal Luca.
Őket követték a 4. a osztály tanulói, akik „A szeretet ereje” c. mesével kedveskednek a megjelentek-nek. Fellépők voltak: Jakab Eszter, Mogyorósi Regina, Huba Zétény, Schepp Marcell, Csathó Gergely, Schneider Flóra, Seres Alíz, Fenyősi Hanna, Tárnok Hunor. Énekel: Gyurisa Emma. Fodor Barnabás furulyázik és Ritzl András Pál harmonikázik.
Utánuk, a tavalyi közönségkedvenc, a PTE Általános Iskola és Gimnázium Óvodájának Csiga csoportja következett a „Játékország” c. látványos előadással. A dalt és a táncot betanították: Hüberné Pabst Emese és Tényi Ildikó óvónők.
Ezután Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva, a PNSZ Jászai-díjas színművésznői léptek fel, akik Weöres Sándortól olvastak fel - gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló - néhány prózában írt bölcseletet.
Következett a méltán nagyhírű, színvonalas műsorairól ismertté vált PTE Pannon Gyermekkar. Előadásunkban, Bartók Béla: Ne menj el!, majd Balázs Fecó-Rusz László: Hazafelé című dalokat hallhattuk. Zongorán és ritmushangszeren közreműködött: Rébék-Nagy András, vezényelt: Schóber Tamás karvezető.

Végül, de nem utolsó sorban Ildikó felkonferálta a pécsi zenei élet közönségkedvencét, Gyermánné Vass Ágnes Liszt-díjas hegedűművésznőt, a Pannon Filharmonikusok Örökös tagját, akit zongorán kísért: Gál Kata zongoraművésznő. Ők J. Raff: Cavatina c. művét adták elő.
Zárásként a moderátor egyenként és név szerint kihívta a felkészítőket és állandó támogatóinkat, akiknek az alapítvány elnökasszonya, Dr. Csikós Ágnes megköszönte a rendezvényünkön való aktív részvételt. A fellépők túl, Koncsek László hang-technikusnak, Marsalkó Péter fotóművésznek, a Rádió 1. ügyvezető igazgatójának, Fodor Józsefnek, akik a rádió spotunkat készítették, sugározták. Valamint a Tüke Busz Zrt-től Gerencsér Gyula vezérigazgatónak Gerstné Molnár Tünde marketingvezetőjének, akiknek tájékoztató spotunk, buszjárataikon történő lejátszását köszönhetjük, a Dovida Kft. ügyvezetőjének, Tímár Krisztiánnak, aki évek óta plakátok, szórólapok tervezésével, nyomtatásával segítette marketing munkákat. A Pécsi Egyházmegye Dóm Kőtár vezetőjének, rendezvény szervezőjének, Óber Péternek a helyszín biztosításáért. Végül, de nem utolsó sorban Szijártó Ildikó moderátorunk munkáját köszönte meg a doktornő.

Ezt követően a gyerekeknek a szokásos módon édességek kiosztásával hálálta meg az alapítvány a sok készülődést és a színvonalas fellépést.

Reméljük jövőre már a szabadban, virágzó nárciszok körül tarthatjuk tavaszi Méltóság Mezeje rendezvényünket.

Helschtáb Klára

FOTÓK: Marsalkó Péter fotóművész