Hospice Világnap 2011

HOSPICE VILÁGNAP, MÉLTÓSÁG MEZEJE PÉCSETT

2010. október 09.-10.

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány 2004 óta lát el súlyos állapotú, haldokló betegeket otthonukban, Pécs városában és Baranya megye 70 településén. A haldokló betegek életminőségének megőrzése, szenvedéseik csökkentése, a méltósággal való elmúlás joga az alapítvány fő célkitűzései közé tartózik. A hospice ellátás szellemiségének terjesztése, megismertetése a helyi közösséggel szintén fontos feladatunk.

Idén 2010. október 09. a Hospice Világnap, amelynek keretében a hospice szervezetek világszerte rendezvényeket, megemlékezéseket szerveznek.

A Világnap keretében alapítványunk 2005 óta szervez rendezvényeket, programokat. Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan a programok között szerepelt egy figyelemfelhívó, tájékoztató információs stand felállítása. Az Alapítvány ez évben 2010. október 09-én Pécsett a Király utcában került sor. A nap folyamán a hospice team tagjai tájékoztatást adtak az érdeklődőknek az otthoni és intézeti hospice ellátás lehetőségéről. Este a Református templomban jeles művészek együttműködésével, fellépésével hangversenyre került sor, melyen az alapítvány munkatársai, az elhunyt betegeink hozzátartozói vettek részt.

A Hospice Világnaphoz kapcsolódóan az ősz elején sor kerül a Méltóság mezeje programra is. 2010. október 11.-én az Északi Várfal belső sétányán immár harmadik alkalommal csatlakozott a Magyar Hospice Alapítvány által kezdeményezett „Méltóság Mezeje” programhoz a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány, melynek keretében nárcisz virághagymák ültetésére került sor. A rendezvényhez több előadóművész, iskola és óvoda csatlakozott, akik vállalták, hogy előadásukkal színesítik az eseményt.