Köszönet

Alapítványunk 2014. évi kiemelt, új támogatója a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete.

Karácsony előtt megkerestek minket, hogy közvetlenül kívánják támogatni betegeinket. Ennek érdekében kérték, hogy írjuk össze hány hátrányos helyzetű betegünknek volna szüksége segítségre a karácsonyi elötti időszakban. Jelezték, hogy amennyiben gyermekeik vannak, azok számát, életkorát is tüntessük fel.

Ezt követően kaptunk tőlük összesen 16 személy részére összeállított csomagot. A gyermekeknek hasznos, koruknak megfelelő tárgyakat csomagoltak (meleg sál, sapka, pulóverek, játékok, stb.) a felnőtteknek élelmiszert (liszt, cukor, étolaj, száraz tészta, stb.).

A kapott csomagokból 5-öt Mohácson és környékén, 2-őt Komlón, 9-et pedig Pécsett osztottunk szét a rászoruló betegeinknek és gyermekeiknek. Természetesen az átadáskor elhangzó, a karácsonyi jó kívánságot is magába foglaló kísérőszöveg kezdő mondata: ” A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete által küldött csomaggal kívánunk…” .

Az összeállított adománynak minden család nagyon örült. Meghatódottságuk arról árulkodott, hogy a Vöröskereszt figyelmessége nélkül az ő karácsonyuk szegényebb lett volna.

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány – elsősorban betegei nevében – ezúton is köszöni a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének karácsonyi támogatását.

Dr. Csikós Ágnes

elnök