Kik vagyunk mi? Mit kínálunk Önnek?

A Pécs - Baranyai Hospice Alapítvány 2004 óta gondoz otthoni hospice ellátás keretében végső stádiumú, elsősorban daganatos betegeket.

A legtöbb ember ott szeretne meghalni, ahol élt: otthonában, szerettei körében. A házi gondozás, otthonápolás elsősorban a beteg családját terheli, a szakellátás azonban - amennyiben rendszeres, és szinte állandóan elérhető - a betegnek és a családjának is biztonságot nyújt.

Célunk tehát a gyógyíthatatlan betegek otthoni szakellátása: kínzó tüneteik enyhítése, szeretetteljes lelki gondozása, hogy életük záró szakaszát lehetőleg fájdalommentesen, szellemi és lelki erejük birtokában, megszokott környezetükben élhessék. Egyben támogatást, lelki és gyakorlati segítséget nyújtunk az ellátó családtagok részére az ápolás és gyász időszakában egyaránt..

Pécsett, az elmúlt öt évben közel 600 beteget gondoztunk.  2009 januárjától működési területünk bővült, így Baranya megye 71 települése tartozik hozzánk. Mohács és Komló, valamint kistérségeik is ellátási területünk részeivé váltak, ahol a helyben lakó munkatársaink végzik gördülékenyen, hatékonyan munkájukat.

A Pécs - Baranyai Hospice Alapítvány az otthoni hospice ellátást team munkában végzi. Így az  orvosokon és szakápolókon  kívül  pszichiáterek, mentálhigiénikusok, szociális munkások,  lelkészek, gyógytornászok, dietetikusok és önkéntesek is fontos tagjai az otthoni ellátásnak.

A hospice szakellátás ingyenes úgy a beteg, mind a családja számára.

A betegek szakszerű otthoni ellátása, a család támogatása a beteg ápolásában, a kórházi felvételek számát is csökkentheti, illetve a kórházi tartózkodások idejét is lerövidítheti.

Bátran keressen minket, hogy segíthessünk!  Fizikai, lelki fájdalmukon egyaránt enyhíthessük.

2011. december 01.   

                                                                 

                                                                   Dr. Csikós Ágnes
                                                                            Elnök

                                                       Pécs - Baranyai Hospice Alapítvány