Méltóság Mezejét készítik elő az önkénteseink

2014marc14 narciszok 020
2014marc14 narciszok 006
2014marc14 narciszok 001
2014marc14 narciszok 009
2014marc14 narciszok 015

Méltóság Mezejét készítik elő az önkénteseink

 Első ”bevetésüket” kezdték meg önkénteseink a Méltóság Mezeje című rendezvényünk kapcsán.

Háromfős csoport, Babarci Lenke, Lévai Lívia és Balázsovics Mónika - a hagyományőrző rendezvényünk előtti héten - az Északi várfalsétányon, a nárciszágyás felfrissítését végezték. Az igen kemény, kiszáradt földet órákig kapálták, eltávolítva a gazt, fellazítva a talajt. Közben gyakorlott kertészként figyeltek arra, hogy a virághagymákban, gyökerekben kárt ne okozzanak.

Munkájuk során elhatározták, hogy a jövőbeni könnyebb, hatékonyabb munka érdekében, az ágyást szakszerűen és rendszeresen gondozzák.  Ezért a tavaszt követően a hagymákat kiszedik, a föld tápértékét, szerves trágyával növelik, az öntözést rendszeresítik.

Az itt végzett önkéntes munka jó hangulatban telt, melyről a mellékelt fotók is tanúskodnak.

Voltak olyan, most végzett segítőink is, aki egyik támogatónk, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete által gyártatott szórólapjainkat terjesztették. Hartai Klára a Kertvárosban, Árkus Vanessza az Egyetemvárosban és Kertvárosban, Kéri Cintia az Uránvárosban vállalta a két oldalas tömegkommunikációs eszközeink szórását.

Alapítványunk által legyártatott néhány plakátból, dr. Csikós Ágnes elnök asszonyunk vitt a PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskolába, Árkus Vanessza az PTE ÁOK-ra, Balázsovics Mónika az Egyetemre és Uránvárosba. Helschtáb Klára a PTE Babits Mihály Gimnáziumába, a belvárosba, fellépőinknek, valamint másik támogatónkhoz, a Pécsi Egyházmegye Püspökségére vitt az aktuális reklámeszközökből.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetője, Gyenis Gabriella szintén kiveszi részét a propagandamunkából. Vállalta továbbá, hogy a plakátokat, szórólapokat nemcsak az irányítása alatt álló karitatív szervezetnél, hanem a Szociális Családvédelmi és Gyermekjóléti Szolgálat pécsi irodájának segítségével is továbbítja célcsoportjaink felé, a Méltóság Mezeje c. rendezvényünk minél hatékonyabb propagálása céljából.

Önkénteseinknek, támogatóinknak köszönjük a lelkes munkát. Reméljük, minél többen részt vesznek tavaszi, színvonalas programunkon. Bízunk bene, hogy a jó idő is ott akar majd lenni…

 

2014. március 17.

 

Helschtáb Klára                          Fotókat készítette:

marketing manager                    Balázsovics Mónika

                                               önkéntes team vezetője