Méltóság Mezeje 2012. október 12.

Sikeresen zárult a Pécs M.J. Város Önkormányzata által kiírt

„Lépj – Légy Pécs Jövője!” c.

pályázaton támogatást nyert

MÉLTÓSÁG MEZEJE c. őszi rendezvényünk.

A Hospice Világnapja alkalmából idén 5. éve megrendezésre került programunk a gyógyíthatatlan daganatos betegekre, az ő méltóságteljes életvégi állapotuk szakszerű biztosítására hívja fel a figyelmet.Ilyenkor ősszel az Északi Várfal belső sétányán szoktuk elültetni a nárcisz virághagymákat. E sárga, mosolygós virág a daganatos betegek szimbóluma.

Az önkormányzati pályázaton nyert összegből idén rekord mennyiségű, - több mint 400! - nárcisz virághagymát ültethettünk el. A támogatásnak köszönhetően immáron megfelelő mennyiségű és minőségű kerti szerszám is rendelkezésünk állt. Sőt arra is mód nyílt, hogy komposztanyaggal dúsított műtrágyával a talaj tápértékét és növeljük. Így bízvást reméljük, hogy tavasszal minden hagyma kivirágzik.

Pályázati anyagunk elbírálásánál a szakértők „példaértékűnek” nevezték azt a civil kapcsolati és támogató rendszert, mely fennállásunk óta körénk csoportosult. Meg kell említeni, hogy az ő segítségük nélkül most sem boldogultunk volna.

A tereprendezésnél így kiemelném a PTE Babits Mihály Gimnázium és Szakközépiskola Tarnai Gábor tanár úr által szervezett önkénteseit. Az előkészítésében az iskola 9.F, 11.F, 11.B, 13. A diákjai – elnök asszonyunkkal és néhány szülővel karöltve - végezték a tereprendezést.
E munkához előzetesen a BIOKOM Kft. szakemberétől, Nagy Ervin részlegvezetőtől, a rendezvény előtti napon pedig a Civil Közösségek Háza karbantartóitól kaptunk még segítséget.

Ugyan így támogattak minket a rendezvény fellépői is. A PTE I. sz. Gyakorló Iskola Campanella Gyermekkara Schóber Tamás vezényletével, illetve Szabados Hajnalka felkészítésével az alsó tagozatos versmondók.

Szíjártó Ildikó megnyitja a rendezvényt. Háttérben a PTE I. sz. Gyakorló Iskola Campanella Gyermekkara

Szíjártó Ildikó megnyitja a rendezvényt. Háttérben a PTE I. sz. Gyakorló Iskola Campanella Gyermekkara

A PTE Babits Mihály Gimnázium és Szakközépiskola szavalói: Bárdi Dominika, Kulcsár Lolita és Németh Anita. Őket Maul Borbála magyar szakos tanárnő készítette fel.
Tóth Álmos gitárszakos hallgató, aki szintén több éve lép fel rendezvényeinken, a PTE Művészeti Karának hallgatója. És hogy a vidámság se maradjon el, mindenki nagy örömére napsugarat hozott a borongós időben az Ördögszekér Kompánia Bábcsoport.
A programot Kővári János a Pécs M.J. Város Polgármesteri Hivatal Természeti és Emberi Erőforrás Bizottság elnöke, majd Dr. Csikós Ágnes a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány elnöke nyitotta meg.

Kővári János országgyűlési képviselő kösztő beszéde

Kővári János országgyűlési képviselő kösztő beszéde

Dr. Csikós Ágnes elnök köszöntője

Dr. Csikós Ágnes elnök köszöntője

További támogatóinkról se feledkezzünk meg! A helyszínt a Civil Közösségek Háza biztosította, az áramot a Dóm Múzeumot üzemelő Fény Kft. biztosította, a hangtechnikáról a Csorba Győző Könyvtár gondoskodott. A program beharangozásából pedig szinte minden helyi média kivette részét.
Rendezvényünk zárásaként a gyerekek között munkatársaink a Méltóság Mezeje emblémájával ellátott csokoládékat osztottak szét.
Összegzésként elmondhatjuk: az időjárás is velünk volt, hisz nem esett az eső. 

TALÁLKOZZUNK TAVASSZAL UGYAN ITT!

V Á R U N K  M I N D E N K I T  S Z E R E T E T T E L !

dsc 9650
dsc 9646
dsc 9633
dsc 9653
dsc 9660
dsc 9662