Méltóság Mezeje 2014 fotók

Méltóság Mezeje 2014

10. születésnapja és a Hospice Világnapja alkalmából a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány október elején színes rendezvénysorozatot szervezett érintetteknek és érdeklődőknek egyaránt.

Ennek keretében hagyományőrző rendezvényünket, a Méltóság Mezejét, 2014. október 11-én, a szokásos helyszínen, az É-i Várfal sétányon egy gyönyörű, napos délelőtt tartottuk.

A rendezvényhelyszínt, az áramot illetve rossz idő esetén az esőnapot is a Pécsi Egyházmegye biztosította. A tereprendezésnél idén is a BIOKOM Kft. parkgondozást végző munkatársaira számíthattunk. Állandó önkénteseink: Szíjártó Ildikó, Koncsek László, Bagossy Rebeka mellett az évek óta támogatónként aktív résztvevőnket, Kővári János bizottsági elnök urat is köszönthettük. A program végén elültetendő nárcisz virághagymákat szokásuknak megfelelően, a Kocsis Flóra Kft. küldte – támogatásként – alapítványunknak.

Némi meglepetést a műsoros szerepvállalást nyújtó intézmények, szervezetek hoztak, hisz új fellépőként jelentkezett a Sziebert Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Gyárvárosi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a Pécsi Mazsorett Együttes. Szintén első alkalommal segítette alapítványunkat nyomdai munkával a DOVIDA Kft., illetve fotózással Illés Gergő, a Janus Pannonius Gimnázium tanulója.

Így nagy örömünkre szolgált, hogy e jeles napon ennek eredményeként nemcsak több vendégünk, támogatónk volt, de látványosabb, a megszokottól eltérő produkciók is szórakoztatatták a jelenlévőket.

Kiemelt támogatóként idén, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetét üdvözölhettük. Elnöke, Lénárd László professzor úr, igen bensőséges nyitóbeszédével, minden jelenlévőt megérintett. Őszi programunk – szokásainknak megfelelően – a gyógyíthatatlan daganatos betegek és ápolóik szimbólumául szolgáló nárcisz, virághagymáinak elültetésével zárult. A PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskola alsó osztályos tanulói és hozzátartozói nagy kedvvel vettek részt e munkában, melynek eredményét jövő tavasszal láthatjuk.

Akkor is minden érdeklődőt sok szeretettel várunk ugyan itt!

2014. október 15.

Helschtáb Klára

marketing manger