MÉLTÓSÁGGAL A DÓM KŐTÁRBAN

dscf9618
dscf9806
dscf9814m
dscf9816
dscf9817
dscf9777

Rossz időjárás következtében megszokott rendezvényhelyszínünk helyett, zárt térbe, a Dóm Kőtárban rendeztük idei első Méltóság Mezeje rendezvényünket. A miliőhöz illő hangulatban, telt ház előtt léptek fel a támogató szereplőink. Ebből a szempontból talán jobb is, volt az esőhelyszín, hisz a nagy szabadtér, mint rendezvényhelyszín szinte elnyelte a jelenlévőket, azaz nem feltétlen éreztük, hogy nagy az érdeklődés. Évek után most először éltük át: huhú, mennyien eljöttek! Erre utalt, hogy még a galéria is megtelt.

Fővédnökünk, Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Pécs országgyűlési képviselője az életvégi állapotban szerettünkkel való együttlét fontosságára, igen empatikusan, saját élményein keresztül is kiemelte. A család feladatain túl beszélt az állami támogatás fontosságáról, a szakmai segítség társadalmunk elmaradhatatlan jelenlétéről.
Védnökünk, a Magyar Vöröskereszt BM-i Szervezet igazgató, Udvaros Renáta felelevenített a hospice létrejöttének rögös útjait, s beszélt a hospice szolgálat modernkori változatáról a palliatív ellátás szerepéről.
Alapítványunk elnökasszonya, Dr. Csikós Ágnes kiemelte a szervezetünk támogatásának fontosságát, hisz e nélkül a betegek maradéktalan ellátása nem valósulhatna meg.  Köszönetet mondott munkatársainak épp úgy, mint betegeink hozzátartozóinak a hétköznapokban tanúsított napi áldozatos munkájukért.

Szíjártó Ildikó, álland moderátorunk ezután felkonferálta a szereplőket.  Bagossy Rebeka a PTE ÁJK hallgatóját, aki egy musical betétet adott elő. Őt Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva, a PNSZ művészei követték. Előadásukban részleteket hallhattunk Márai Sándor Füveskönyvéből. Az előző fellépőkhöz hasonlóan szintén egy állandó támogatónk, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda 3-4. osztályos tanuló léptek fel. Felkészítőtanáruk, Dr. Mánfainé Fazekas Ágota mesével, dalokkal, versekkel a tarsolyukban küldte színpadra tanítványait. A Testvérvárosok Terei Általános Iskola Kiskórusának felkészítő tanára, Dr. Szécsényi Lászlóné, Jolika, igen színes repertoárral felvértezve állította ki a kis dalos madarakat, akik a magyar dalok mellett angol és bolíviai dallamokkal tették igazán hangulatossá délelőtti rendezvényünket. Végül, de nem utolsó sorban a Bánki Donát úti Általános Iskola Csillegő Tánccsoportja kápráztatta el a közönséget. Baranyainé Kiss Zsuzsanna vezetésével, első fellépőként jöttek hozzá, de színvonalas előadásuk alapján feltételezz, ők sem utoljára…

Végül, elnökasszonyunk megköszönte támogatóink ide segítségét fővédnökünk, védnökünkön és a fellépőkön túl, a Tüke Busz Zrt-nek, a Dovida Nyomdának, a Rádió 1. Pécsi Stúdiójának, a Pécsi Egyhátmegyének, a Gerillart Kht-nak, valamint Szijártó Ildikó konferansziénak, Marsalkó Péter fotóművésznek és Koncsek László kiemelt AV. technikusnak.

Helschtáb Klára
marketing manager

Fotók: Marsalkó Péter fotóművész