Sütiztetés a Confabulával

sutiztetes 5
sutiztetes 1
sutiztetes 3
sutiztetes 4

A PTE ÁOK Confabula szerkesztőségétől lelkes fiatal lányok kerestek fel bennünk, azzal a javaslattal, hogy Retro bulit szerveznek, melynek bevételét, adományként alapítványunknak ajánlanák fel. Árkus Vanessza önkéntesünk által megismert Bábindeli Cintia főszerkesztő, személyesen jött el hozzánk, hogy megismerjen minket és elmondja azokat a plusz lehetőségeket, melyekkel még támogatni kívánnak minket.

A Retro buli sikeresen lezajlott, ígéretük szerint a molinónkat ott ki is helyezték. Ám rendezvényüket követően bánatosan jelentek meg. Technika akadály lépett fel, így a bevételt nem áll módjukban átadni. Azonban rögtön folytatták: szerkesztőségük minden tagja (15 fő) nekiállt a „Sütiztetés” megszervezésének. Vannak, akik készítik a finom édességeket, mások az értékesítési helyszínre kérnek engedélyt, rendezik be a területet. Négy napon keresztül sütötték, árulták a finomságokat melyek úgy ízben, mind küllemben bármely cukrászda árukészletébe beleillettek volna. Ennek is köszönhető, hogy a PTE Aulájában annyian keresték fel az alkalmi standjukat. Figyelmességüket igazolaja, hogy ismét kitették a molinónkat. Megható volt hallani, hogy egy ilyen ad hoc gyűjtésre, nemcsak az adakozni szándékozók mentek el.  A Confabula „cukrászain” kívül mások is csatlakoztak a sütéshez és ellenszolgáltatás nélkül vitték oda termékeiket, melyeket ők is saját pénzükből és idejükből értünk, az általunk ápolt betegekért készítettek. Meg kell említetünk, hogy a standhoz olyanok is érkeztek, akik „csak” pénzt dobtak a kasszába.

 Az adománygyűjtést követően ismét felkeresett minket Cintia és szerkesztőtársa, Szabó Dalma. Mosolygó arccal, egy trezorban hozták az értékesítésből származó bevételt. A közös pénzszámolásnál talán izgatottabbak voltak, mint egy ZH előtt, hisz kíváncsiak voltak ötletük, munkájuk eredményére. Nemcsak ők, mi is elcsodálkoztunk, hogy egy meg nem hirdetett, 4 napos gyűjtésből 161.000 Ft jött össze. Természetesen hivatalosan – átadás-átvétel – átvettük és megköszöntük a támogatást. Számunkra a lányok lelkülete, az hogy becsületbeli üggyé tetté adakozásuk komolyságát, elszántságát, talán még meghatóbb volt.

További vállalásuknak megfelelően, dr. Csikós Ágnes elnök asszonyunkkal interjút készített Cintia, mely a Confabula legközelebbi számában már olvasható.

Kedves Confabulások!

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány ezúton is köszöni a támogatásotokat és azt a lelkesedést, mellyel a hospice szellemiség minél szélesebb körben történő megismeréséhez álltatok! Kívánjuk, hogy a jövőben is maradjatok ilyen szavatartó, becsületes, tisztalelkületű emberek!

 

Helschtáb Klára