A szerencse kerekén

dscn1636
dscn1630
dscn1634

Évről évre egyre több önkéntes segítő, támogató keres meg minket azzal, hogy szellemi, fizikai kvalitásukkal segítsék munkánkat. Olyan támogatónak, mint az idei Méltóság Mezeje rendezvényünk előtt jelentkező Szerencsejáték Zrt. területi igazgatósága külön örülünk.

A Csősz Violetta vezetése alatt álló iroda munkatársai több száz példányban, kiváló minőségben, fénymásolással megsokszorozták szórólapjaink számát. A nívós megjelenésű és minőségű reklámanyagokat amúgy egy volt betegünk fia, Horváth Gábor készítette saját nyomdájában. A tőle kapott grafikai anyagot a Szerencsejáték Zrt. helyi munkatársai feltették a FB oldalaikra, az általuk sokszorosított szórólapokat pedig lelkesen osztogatták saját környezetükben.

Ezt követően ismét megkerestek minket azzal a javaslattal, hogy a rendezvény helyszínéül szolgáló É-i Várfal sétányon, az általunk egy évtizede kialakított nárcisz ültetvényt megkapálják és rendbe teszik. Ennek a „kis” tereprendezésnek külön örültünk, hisz munkatársaink mind főállásuk mellett végzik a hospice munkát, s önkénteseink sem bővelkedtek szabad kapacitással.

Elfogadva felajánlásukat, szerszámokat vittünk a helyszínre, ahol meglátván az elhanyagolt ágyást, újdonsült segítőnk vezetője, Csősz Violetta azonnal kocsijába ült, s hamarosan 25 nárcisz palántával, kb. 60 liter virágfölddel és 10 liter vízzel tért vissza. A 9 fős hölgy csapat példás gyorsasággal és precizitással olyan szépen rendbe hozta a mi kis nárcisz ágyásunkat, hogy az talán még új korában sem volt ilyen szép. Az igazi öröm persze a rendezvény napján, március 21-én volt teljes, amikor kollégáink és állandó vendégeink, fellépőink is megcsodálhatták művüket.

A Méltóság Mezejét idén egy igazi „szerencsekeres” csapat lendítette emelkedő pályára. 

Kedves Hölgyeim!

A Pécs – Baranyai Hospice Alapítvány ezúton is köszöni a Szerencsejáték Zrt Regionális Irodájának munkáját. Külön köszönjük Csősz Violetta igazgató asszonynak és volt munkatársuknak, összekötőnknek Schmidt Ilonának is azt a hozzáállást, amit ilyen rövid időn belül bizony kevesen teljesítettek volna.

Helschtáb Klára